Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισε με το Μνημόνιο III την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και κοινωνικής κατάκτησης και την καταδίκη των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε θάνατο. Με 30% ανεργία, με μόνο έναν στους τρείς να εργάζεται, με 440 χιλιάδες οικογένειες χωρίς ούτε έναν απασχολούμενο, με 35-40% των συνανθρώπων μας κάτω από το όριο της φτώχειας, θέλουν και άλλους ανέργους και ετοιμάζουν και άλλες απολύσεις εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
ΟΙ εικόνες της ανεργίας και της φτώχειας σε κάθε γειτονιά συνοδεύονται με την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών την ασταμάτητη ληστεία του εισοδήματος μας με την φορολογία, την ακρίβεια, τις νέες εξωφρενικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
       Επόμενο ήταν και στο Περιστέρι, εκτός από άνεργους, φτωχούς και εργαζόμενους με μικρά εισοδήματα να έχουμε και άστεγους. Η κρίση σε συνδυασμό με αυτές τις καταστροφικές πολτικές έχει δημιουργήσει στρατιές εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας και νεοαστέγων, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακριβή αριθμό. Με τα διαρκή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν, έχουν αφήσει την κοινωνία χωρίς φάρμακα, χωρίς θέρμανση, χωρίς επαρκές φαγητό και μας οδηγούν στον αφανισμό για να σώσουν τις τράπεζες, τους τοκογλύφους, το ολότελα σάπιο σύστημά τους.  
Αυτή η κυβέρνηση που με ψέμματα, εκβιασμούς και απειλές ανέβηκε στην εξουσία είναι επικίνδυνη και πρέπει να τη διώξουμε. Επειδή χάνει και τα τελευταία ερείσματά της μέσα στην κοινωνία για να παραμείνει στην εξουσία στηρίζεται στην καταστολή και  των κατασταλτικών μηχανισμών και των φασιστικών συμμοριών, τη λογοκρισία του τύπου και τον περιορισμό των δημοκρατικών/συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν είναι όμως ανίκητη.
      Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να μας βουλιάζουν σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο ή θα πάρουμε τις τύχες και τις ζωές μας στα χέρια μας και θα συγκρουστούμε με όλους αυτούς. Το κύμα αγώνων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δείχνει το δρόμο: τεράστιες γενικές απεργίες, ανυπακοή στα χαράτσια, «αγανακτισμένοι» στις πλατείες, απεργίες και καταλήψεις χώρων δουλειάς όπως στους ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, απεργίες  και διαδηλώσεις στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από σωτήρες που υπόσχονται καλύτερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, από κάθε είδους πατριώτες που στηρίζουν τα μέτρα και το σύστημα και προσπαθούν να σώσουν υποτίθεται την Ελλάδα αλλά όχι τους εργαζόμενους και την νεολαία. Μέσα από τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε επίθεση της κυβέρνησης και των αφεντικών, να οργανώσουμε την ταξική/κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την απόκρουση των ρατσιστικών πογκρόμ και των συμμοριών της Χρυσής Αυγής. Να ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΓΩΝΑΣ
      Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στο Περιστέρι πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε από κοινού. Με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, συσσίτια αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία με την οργάνωση επιτροπών δράσης στις γειτονιές, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας και να συνδέσουμε το «δικό» μας πρόβλημα με τα καθημερινά πρόβλημα των άλλων και ταυτόχρονα με το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα. Δηλαδή να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπογράφει την θανατική μας καταδίκη, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

-Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

- Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
 -Αύξηση των δαπανών για υγεία-παιδεία-μισθούς-συντάξεις.
-Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, μεταφορές).
-Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου