Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σάββατο 18/10, ώρα 12:00 στην πλατεία Αγ. Μαρίνας (Ανθούπολη)

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΦΙΑ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ:
ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Σάββατο 18/10, ώρα 12:00 στην πλατεία Αγ. Μαρίνας (Ανθούπολη)

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον νέο προϋπολογισμό δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία σε κανένα. Πλεόνασμα 3% για την επόμενη χρονιά θα σημάνει πλεόνασμα νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, τη χρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας, πλεόνασμα απολύσεων και πλεόνασμα νέων φόρων.
Ήδη ο φόρος αίματος των μνημονίων σημαίνουν εκατομμύρια άνεργοι, μισθοί πείνας, κλεισίματα νοσοκομείων και σχολείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγαθών. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν της πείνας, τρώνε σε συσσίτια, δεν έχουν ρεύμα, χάνουν τα σπίτια τους, για να συνεχίσουμε να ταϊζουμε τις τράπεζες και να αποπληρώνουμε το χρέος!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η θλιβερή συγκυβέρνηση μονιμοποίησε το χαράτσι της ΔΕΗ μετονομάζοντάς το σε ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται ουσιαστικά για την υπενοικίαση των ίδιων των σπιτιών μας και την δήμευσή τους σε δεύτερο στάδιο για όποιον χρωστάει. Ήδη από τις αρχές του χρόνου έχει ανοίξει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενώ έχουν ξεκινήσει και οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές, που απαλλάσσουν τους εργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές, που ξεχνούν λίστες και στικάκια μεγαλοοφειλετών σε συρτάρια, έρχονται να μας φορτώσουν με νέους φόρους και να μας πάρουν τα σπίτια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Μας έχουν πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις και θέλουν να μας στραγγίξουνε και άλλο! Τους έχουμε ξεχρεώσει και με το παραπάνω, αλλά αυτοί θέλουν να έχουν συνέχεια μια θηλειά γύρω από το λαιμό μας. Οι τράπεζες ήδη έχουν τσεπώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ζητάνε και άλλες θυσίες από εμάς. Δεν έχουμε και δεν πρέπει να θυσιάσουμε ούτε ένα ευρώ για να ξαναπληρώσουμε εφορίες και τράπεζες. Στάση πληρωμών σε τράπεζες και εφορία για να μπορέσουμε να ζήσουμε!
Φτάνει πια! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την τρόικα να μετατρέψουν την κοινωνία σε μια ζούγκλα όπου θα επικρατεί μόνο το δίκιο των μνημονίων και των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις γειτονιές μας να μετατραπούν σε χαβούζες όπου θα στοιβάζονται άνεργοι, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, ξεσπιτωμένοι που όταν θα διαμαρτύρονται θα συναντούν τα ΜΑΤ, την καταστολή και τα δικαστήρια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας δηλητηριάζουν με την διαίρεση, το ρατσισμό, τον φασισμό. Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνθρωπος δεν περισσεύει. Αυτοί που δεν χωράνε είναι μόνο αυτοί που μας κυβερνάνε και μας έφεραν ως εδώ: η κυβέρνηση της χρεοκοπίας και όσοι την στηρίζουν.
Τίποτα όμως δεν θα μας χαριστεί. Κανένας σωτήρας, καμιά φιλανθρωπία δεν θα μας σώσει αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Να συζητήσουμε, να οργανωθούμε σε επιτροπές δράσης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, να αντισταθούμε, να σταματήσουμε να πληρώνουμε τράπεζες και εφορία, να διεκδικήσουμε να πληρώσουν επιτέλους όλοι αυτοί! Είμαστε περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Καιρός να διώξουμε αυτή την νέα χούντα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας.


  • Δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε για να ζήσουμε! Στάση πληρωμών σε τράπεζες και εφορίες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κανένα σπίτι στο σκοτάδι – Επανασυνδέουμε άμεσα το ρεύμα! Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση!
  • Διαγραφή χρεών για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, λαϊκά νοικοκυριά. Όχι στη φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας.
  • Διαγραφή του χρέους. Aρκετά πια άρμεξαν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.
  • Συντονισμός - Κλιμάκωση των αγώνων. Γενική Απεργία Διαρκείας, Κάτω η άθλια συγκυβέρνηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου